Pokračování textu ...

 

 

 

Pokud tento seznam podtrhneme ještě faktem, že ovoce a zelenina má v dnešní době velmi nízkou výživovou hodnotu (půda je vyčerpaná, používají se stále více umělá hnojiva a postřiky – kam myslíte, že tyto chemické látky putují?) Průmyslově vyráběné potraviny obsahují mnoho uměle vyrobených látek známých jako „E“.  Občas se objeví kauza, že dětská výživa obsahuje těžké kovy, že ořechy jsou plné jedovatých aflatoxinů, že slepičí vejce obsahují jedovatý fipronil. Vrcholem tohoto výčtu by mohla být informace, že pitná voda obsahuje umělá vlákna a spodní vody v ČR jsou kontaminovány jedovatými pesticidy, díky pěstování biopaliv …. a mohli bychom pokračovat.

                                    Není to alarmující? Co s těmito toxickými látkami udělá naše tělo?

                                    Mnoho z nich odvede pryč a mnoho z nich začne ukládat, protože si s nimi                                           neumí poradit. K tomu přičtěme kyselinotvornou stravu a nadměrný příjem   

                                    potravin, který nejsme schopni metabolicky zpracovat (přejídání se). Není zde

                                    příčina mnoha nemocí, které se hromadně nazývají civilizační?  Přemýšlejte.

                                    Naše tělo je úžasně stvořený dokonalý nástroj, který má obrovskou

                                    regenerační a samoléčící schopnost, ale pokud je minutu po minutě, den

                                    po dni, rok za rokem každá buňka vystavena enormnímu množství

                                    toxických látek, tak v průběhu času zkrátka ztratí schopnost vyrábět

energii a teplo. Bude vyrábět především mnoho zplodin. Proces metabolismu bude nedostatečný (odvod jedovatých látek, malé množství kyslíku ve tkáních) -  nastane chronické "překyselení" a spustí se oxidační stres, tkáně budou náchylné k množení  virů, bakteríí, plísní ... vzniká zánět.  Zde bychom mohli uzavřít naši otázku o pojmu „překyselení“. Prvním úkolem je vyčistit každou buňku, aby se mohla znovu nadechnout. Přírodní látky, které umí detoxikovat hloubku tkání se nazývají chelátory. Významnou roli zde hrají také antioxidanty, které pomáhají vyřadit ze hry volné radikály. Tyto mimo jiné vznikají také dlouhodobým stresem. A jak s tím vším souvisí naše psychika? Věděli jste, že negativní myšlení je doslova toxické? Že dlouhodobé trápení, stres apod. přináší v konečném důsledku vážná onemocnění? Tato tématika se nazývá psychosomatika, psychohygiena ... jednoduché pravidlo? Mít se rád = přijmout sebe sama, takový jaký jsem, nezávidět, nepomlouvat, odpouštět křivdy ... být vděčný za každý den, dívat se pozitivně, hledět dopředu a s nadějí a očekávat správné řešení.

 

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​​​